oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Smaczna ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i lekka ryba po grecku na Wigilię. Ryba po grecku jest naprawdę pyszna. Podawać można na gorąco z ziemniakami.

Smaczna ryba po grecku

Składniki:

Smaczna ryba po grecku

 

Sposób przygotowania:

Smaczna ryba po grecku
Rozmrożone i opłukane filety porcjować, natrzeć majerankiem i solą, oprószyć mąką, obsmażyć na jasnozłoty kolor. Na pozostałym tłuszczu poddusić drobno pokrajaną cebulę. Oczyszczone warzywa opłukać, pokrajać w makaron, przełożyć do rondla, dodać cebulę, poddusić pod przykryciem z liściem laurowym, angielskim zielem i solą, dodać koncentrat pomidorowym. Na jarzyny wyłożyć obsmażoną rybę i dusić pod przykryciem, na płytce metalowej około 15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką lub bez.