sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Ryba w sosie meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

warzywa+ryba+warzywa - na wierzch zalewa

Ryba w sosie meksykańskim

Składniki:

Ryba w sosie meksykańskim

 

  • 1 kg filetów rybnych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • Ciasto:
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka wegety
  • 1/2 szkl. wody
  • 1 szkl. mąki
  • Zalewa:
  • 1szkl. wody
  • 8 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki cukru
  • ketchup
  • 4 łyżeczki octu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie meksykańskim
Z podanych składników wyrobic ciasto, moczyć w nim filety i smażyć na gorącym tłuszczu.
Warzywa pokroić, cebulę w piórka i podsmażyć.
Składniki na zalewę wymieszać dokładnie, doprawić i zagotować min, 5 minut.
W naczyniu ułożyć podsmażone warzywa, na to rybę i znów warzywa i całość zalać zalewą (ciepłą). Odczekać aż wystygnie i można jeść.
Smacznego!!