BasiaPor

BasiaPor

Kucharz
[Przepisów: 18]

Ryba w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybki i łatwy sposób na postny obiad dla całej rodzinki.

Ryba w warzywach

Składniki:

Ryba w warzywach

 

  • filet mrożony (może być panga, mintaj, co tylko lubimy :)
  • warzywa mrożone
  • przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywach
Zamrożone filety obmywamy wodą i układamy w naczyniu żaroodpornym, następnie zasypujemy mrożonymi warzywami i zalewamy niewielką ilością wody (możemy rozpuścić w niej kostkę rosołową). Wkładamy do piekarnika i pieczemy w ok.180-200 stopniach, dopóki ryba się nie upiecze (zwykle zajmuje to ok.30-60 minut). W trakcie pieczenia wytrąca się woda z filetów i dzięki temu są mięciutki i smaczne. Można doprawić do smaku.
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Z warzyw i wody robi się pyszny sosik, ale jeżeli lubimy bardziej doprawione potrawy można doprawić do smaku.
SMACZNEGO

Tagi:

przyprawy