Sposób przygotowania:
Ryba w warzywach
Zamrożone filety obmywamy wodą i układamy w naczyniu żaroodpornym, następnie zasypujemy mrożonymi warzywami i zalewamy niewielką ilością wody (możemy rozpuścić w niej kostkę rosołową). Wkładamy do piekarnika i pieczemy w ok.180-200 stopniach, dopóki ryba się nie upiecze (zwykle zajmuje to ok.30-60 minut). W trakcie pieczenia wytrąca się woda z filetów i dzięki temu są mięciutki i smaczne. Można doprawić do smaku.
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Z warzyw i wody robi się pyszny sosik, ale jeżeli lubimy bardziej doprawione potrawy można doprawić do smaku.
SMACZNEGO
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Z warzyw i wody robi się pyszny sosik, ale jeżeli lubimy bardziej doprawione potrawy można doprawić do smaku.
SMACZNEGO