malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ryba w wielu smakach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba jest bardzo smaczna na drugi dzień gdy wypije powstały podczas duszenia aromatyczny warzywny sok.

Ryba w wielu smakach

Składniki:

Ryba w wielu smakach

 

  • 1 kg filetów z dorsza,
  • 0,5 kg marchewki,
  • 4 cebule,
  • 30 dag pietruszki korzenia,
  • 3 łyżki keczupu,
  • szklanka bulionu warzywnego,
  • łyżka cukru,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka mąki pszennej,
  • 2 jajka.

Sposób przygotowania:

Ryba w wielu smakach
Filety kroimy w kawałki oprószamy solą i pieprzem odstawiamy. W tym czasie cebule kroimy w piórka, marchewki, pietruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do rondla zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 20 min, następnie słodzimy, solimy, pieprzymy, dodajemy keczup i dusimy kolejne 10 min. Jajka rozkłócamy i ryby maczamy w jajkach i panierujemy mąką, smażymy na gorącym oleju kilka min. na złoto z każdej strony. Na półmisku układamy porcję farszu na to układamy ryby, czynności powtarzamy tak żeby farsz stanowił ostatnią warstwę, wstawiamy do lodówki. 

Tagi:

jajko jajka