Sposób przygotowania:
Zielone curry z rybą i warzywami na kuskusie
*Nie jestem pewna co to za ryba, ale słownik tłumaczy : panga i sum rekini. ** Zamiast mleka kokosowego użyłam bardzo gęstej śmietany kokosowej. Kalafior podzielić na różyczki i lekko obgotować, dosłownie 2-3 minuty. W woku lub głębszej patelni podgrzać olej, podsmażyć posiekany imbir, następnie dodać pokrojoną w większe kawałki rybę. Podsmażyć, dodać pokrojone w kawałki warzywa: fasolkę, szparagi i odcedzony kalafior. Dodać pastę curry oraz mleczko kokosowe lub tak jak ja śmietanę kokosową. Wymieszać. Zmniejszyć ogień i podgrzewać do czasu zrobienia kuskusu. Kuskus zalać wodą i przykryć. Ja nie gotuję. Rybne curry podawać z kuskusem, posypane kolendrą. Smacznego:)