Sposób przygotowania:
Ryba w winie
Formę żaroodporną posmarowaną masłem .Rybę płukamy zimną wodą ,posolić z obu stron i posypać pieprzem.Porcje ułożyć w formie jedna obok drugiej i posypać 3 dag wiórków maślanych.Rybę skropić winem i sokiem z cytryny przykryć,piec w gorącym piekarniku 20 minut w temp.225*C.Cebulę lub por oczyścić,przekroić wzdłuż,opłukać,wilgotne poddusić na 5 dag masła,posolić.Tłuszcz pozostały po pieczeniu ryby przelać do rondla,dodać śmietanę oraz wermut,ugotować gęsty sos,doprawić do smaku.Rybę posypać siekaną natką pietruszki.Podawać z ziemniakami w mundurkach. Smacznego.
Gość
Lucy
Gość
malgorzata
Gość
dobry
Gość
Gość
Gość
malgorzata
elutka, troche przesadzilas....
Gość