Sposób przygotowania:
Ryba z kapustą w cieście francuskim
Najpierw przygotować kapustę, obrać z pierwszych liści, przeciąć na pół, umyć i wyciąć głąb. Poszatkować kapustę, następnie włożyć do garnka i wlać ok. 2 szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w paski cebulę. Zeszklić. Do kapusty dodać cebulkę i przyprawy. Sól i pieprz do smaku i kilka kropel Maggi, można dodać cukier i skropić cytryną. Ciasto francuskie rozwinąć, a na nim położyć filet z ryby, przyprawić solą i pieprzem, kilkoma kroplami maggi i skropić sokiem z cytryny, przykryć kapustą i zawinąć w ciasto. I tak każdą rybę po kolei. Roztrzepać jajko i posmarować wierzch ciasta.Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180st. C przez 25-30 min.