Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Ryba z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna ryba przykryta dużą ilością marzyw

Ryba z patelni Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryba z patelni

 

  • 2 filety z soli (lub innej dowolnej ryby morksiej), najlepiej świeże, ale niekoniecznie
  • sok z cytryny
  • przyprawa do ryb
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól ziołowa
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryba z patelni
Filety skropić sokiem z cytryny i przyprawić przyprawą do
ryb.
Wrzystkie wrazywa, myjemy, obietamy i trzemy na grubej buraczanej tarce.
Na patelnię
wlewamy trochę oleju i łyżkę masła.Układamy filety, kładziemy warstwę warzyw
posypujemy solą ziołową i dusimy pod przykryciem ok 20-30 minut.
Na koniec
posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ryba z patelni
Fajna potrawa dla tych co za rybą nie przepadają, a chcą ją jeść, bo jest zdrowa. Dominuje smak warzyw w tym daniu