Sposób przygotowania:
Ryba z warzywami czyli po grecku
Płaty, filety rybne pociąć na mniejsze porcje, kawałki. Każdy kawałek ryby natrzeć z obu stron przyprawą do ryby. Do miseczki wbić jajka, dodać do nich suszony koperek i rozbełtać. Natarte przyprawą kawałki ryby obtaczać w rozbełtanych z koperkiem jajkach, a następnie panierować w mące. Smażyć rybę obtoczoną w jajku i w mące na patelni z dobrze rozgrzanym olejem, podczas smażenia oprószyć kawałki ryby solą i pieprzem z obu stron. Usmażoną rybę przełożyć na talerz, odstawić na chwilę i zająć się warzywami. Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera umyć, oskrobać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obrać z łupiny i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną cebulę, do zrumienionej cebuli dodać startą marchewkę, pietruszkę i seler i wszystko razem podsmażać na niedużym ogniu. Gdy warzywa już zmiękną, podsmażą się dodać do nich koncentrat pomidorowy i dalej jeszcze przez jakiś czas podsmażać całość od czasu do czasu mieszając i obsypując zawartość patelni suszoną natką pietruszki i słodką mieloną papryką. Na sam koniec doprawić podsmażone warzywa połączone z koncentratem solą i pieprzem do smaku. W dowolnym naczyniu na spód owego naczynia przekładać usmażoną rybę w panierce. Na rybę wyłożyć połowę podsmażonych warzyw. Na warzywa wyłożyć drugą warstwę ryby i przykryć ją resztą podsmażonych warzyw uzyskując tym samym dwie warstwy ryby przełożonej warzywami, czyli rybę przygotowaną na spód zwany "po grecku".