Sposób przygotowania:
Dorsz z warzywami i kaszką kuskus
Pomidory sparzyć, zanurzyć w zimnej wodzie, obrać ze skórki, przekroić, usunąć sok z pestkami, pomidory pokroić w grubsze paski. Strąki papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, paprykę pokroić tak samo jak pomidory. Cebulę obrać, pokroić jak najcieniej w plasterki. Na patelni rozgrzać mocno łyżkę oleju, wrzucić cebulę, zrumienić, przełożyć do rondla. Następnie wrzucić rodzynki, przesmażyć przez minutę. Dodać do cebuli, na patelnię wlać pozostały olej, wrzucić paprykę, smażyć 5 minut, mieszając, aby papryka się nie przypaliła. Dodać pomidory, smażyć jeszcze 3-4 minuty, przełożyć do rondla z cebulą i rodzynkami. Wlać bulion, przykryć, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać rybę, dalej gotować 8-10 minut. Do smaku posolić, przyprawić pieprzem. Kaszkę kuskus ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na gorąca kaszkę nałożyć rybę z warzywami, posypać posiekaną natka pietruszki i od razu podawać.