baranowb

baranowb

Kucharz
[Przepisów: 14]

Ryba zapiekana w sherry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zapiekana ryba. Dobra jako alternatywa dla ogranych przepisow swiatecznych.

Ryba zapiekana w sherry

Składniki:

Ryba zapiekana w sherry

 

  • sherry
  • filety z ryby
  • sol, pieprz, ziola
  • marynowane cebulki
  • marynowany czosnek/albo zwykly

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana w sherry
- rybe umyc. -czosnek zmiazdzyc i wysmarowac rybe - przyprawic filety sola, pieprzem i ziolami. - brytwanke wylozyc folia aluminowa - polozyc rybe na foli - dodac cebulki - dolac sherry (zalezy ile kto lubi, najlepiej tak zeby dno sie zakrylo) - zamknac brytwanke od gory folia - nagrzac piekarnik - piec odpowiednio do grubosci filetow (okolo 30 minute wystarczy chyba)

Tagi:

ryba ryby zioła