agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

rybi mix

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 6

rybi mix....rybi mix....rybi mix....rybi mix

rybi mix

Składniki:

rybi mix

 

  • ½ kg drobnych ryb (karaś lub leszcz)
  • ½ kg filetów z karpia
  • ½ kg filetów z suma
  • ½ kg jesiotra
  • 2 cebule
  • Czerwona papryka w proszku
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

rybi mix
Ryby oczyścić, wypłukać. Cebulę pokroić w cienki plasterki. Ryby włożyć do garnka przekładając cebulą. Zalać woda tak aby przykryć ryby. Zagotować. Do smaku posolić i dodać przyprawę. Na wolnym, ogniu gotować godzinę. Podczas gotowania mieszać co jakiś czas by zupa się nie przypaliła. Znakiem gotowej zupy do spożycia będzie pojawienie się kożucha na wierzchu.

Tagi:

ryba ryby jesiotr