Sposób przygotowania:
Rybne paseczki
Na początek rybę oczyść, opukaj, odsącz z wody i pokrój na plastry przypominające frytki. Mąkę wymieszaj z 1 szklanki wody, jajkiem, chili, solą i 2 łyżeczkami oleju.
Wszystko ubij trzepaczką albo mikserem na jednolitą masę.
Frytki obtaczaj z obu stron w cieście a następnie włóż je na rozgrzaną patelnię z olejem.
Oleju ma być tyle, żeby frytki były w nim całe zanurzone.
Smaż je z obu stron przez ok. 3 minuty na złoty kolor.
Podawaj z ketchupem;)
Wszystko ubij trzepaczką albo mikserem na jednolitą masę.
Frytki obtaczaj z obu stron w cieście a następnie włóż je na rozgrzaną patelnię z olejem.
Oleju ma być tyle, żeby frytki były w nim całe zanurzone.
Smaż je z obu stron przez ok. 3 minuty na złoty kolor.
Podawaj z ketchupem;)