lenazkiw

lenazkiw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Rybne paseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pycha;)))))))))))))))))))))))))))))))

Rybne paseczki

Składniki:

Rybne paseczki

 

  • 2 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • szczypta chili
  • szczypta soli
  • 60 dag filetów dowolnej ryby
  • 1 szklanka mąki

 

Sposób przygotowania:

Rybne paseczki
Na początek rybę oczyść, opukaj, odsącz z wody i pokrój na plastry przypominające frytki. Mąkę wymieszaj z 1 szklanki wody, jajkiem, chili, solą i 2 łyżeczkami oleju.
Wszystko ubij trzepaczką albo mikserem na jednolitą masę.
Frytki obtaczaj z obu stron w cieście a następnie włóż je na rozgrzaną patelnię z olejem.
Oleju ma być tyle, żeby frytki były w nim całe zanurzone.
Smaż je z obu stron przez ok. 3 minuty na złoty kolor.
Podawaj z ketchupem;)