senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Ryby w czerwonej zalewie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę inne niż ryba po grecku - wygląda tak jak smakuje, a w zasadzie smakuje tak, jak wygląda.

Ryby w czerwonej zalewie

Składniki:

Ryby w czerwonej zalewie

 

  • 1 kg fileta z dowolnej ryby,
  • 1 cebula,
  • papryka konserwowa - 3 szt (paski),
  • ogórek konserwowy - 4 szt,
  • 4 łyżki octu,
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 4 łyżki ketchupu,
  • 4 łyżki cukru,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka soli.

Sposób przygotowania:

Ryby w czerwonej zalewie
Rybę usmażyć dowolnie (w cieście naleśnikowym lub w bułce tartej). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. W salaterce ułożyć warstwę ryb - na to pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki ogórków - znów warstwę ryb - i znów papryka i ogórek - itd...
Przygotować zalewę:
Zagotować wodę z octem, dodać koncentrat, ketchup, cukier, olej, sól. Gorącą zalać rybę.

Tagi:

ryba ryby