Robirto

Robirto

Kuchcik
[Przepisów: 25]

Rydze na masełku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pychotka nie ma jak grzybki

Rydze na masełku

Składniki:

Rydze na masełku

 

  • 2 kg rydzów
  • 1/4 kostki masła

Sposób przygotowania:

Rydze na masełku
Rydze posiadają wiele zalet i tylko jedna wadę: fatalnie znoszą transport dlatego tez pojawiają się na stołach niezwykle rzadko i uchodzą za rarytas

Najlepsze są rydze smażone na patelni i to wyłącznie na maśle
opłukujemy i osączamy na sicie grzyby po odcięciu nóżek układamy blaszkami do góry na patelni rozgrzanym masłem po kilku minutach odwracamy je i smażmy je z drugiej strony masło
na początku grzyby puszczają sok lecz gdy masło odzyska klarowność i zabarwi się na intensywny pomarańczowy kolor rydze oprószamy slo i prosto z podajemy na stół

Tagi:

rydze grzyby