Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Książka Kucharska: Sposób na rydza

Rydzowa kanapka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rydze smażone ma maśle, czy może być coś smaczniejszego z grzybowych potraw?

Rydzowa kanapka

Składniki:

Rydzowa kanapka

 

Sposób przygotowania:

Rydzowa kanapka
Rydze po dokładnym oczyszczeniu pokroić w paseczki. Na patelni rozpuścić 1 i 1/2 łyżki masła i smażyć rydze aż się ładnie zarumienią. Przyprawić solą. Zdjąć grzyby z patelni, dodacć na patelnię resztę masła i rozpuścić. Bułkę przekroić na pół i podsmażać przez chwilę na patelnie z masłem. Bułkę położyć na talerzyk i nałożyć rydze.