Sposób przygotowania:
Ryż na różowo z patelni
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu studzimy.
Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Na patelnię dajemy olej kokosowy albo masło klarowane rozpuszczamy.
Do tłuszczu dodajemy jabłka, mieszamy, chwilę podgrzewamy można podlać sokiem albo wodę.
Jabłka mają być tylko lekko obgotowane ale całe.
Do jabłek dodajemy maliny chwilę mieszamy. Gdy maliny się podgrzeją a raczej rozpadną dodajemy przygotowany ryż mieszamy wsypujemy cukier do smaku.
Ryż nakładamy na talerz posypujemy płatkami migdałowymi i suszoną żurawiną. Podajemy na ciepło od razu po przygotowaniu. POLECAM!!!
Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Na patelnię dajemy olej kokosowy albo masło klarowane rozpuszczamy.
Do tłuszczu dodajemy jabłka, mieszamy, chwilę podgrzewamy można podlać sokiem albo wodę.
Jabłka mają być tylko lekko obgotowane ale całe.
Do jabłek dodajemy maliny chwilę mieszamy. Gdy maliny się podgrzeją a raczej rozpadną dodajemy przygotowany ryż mieszamy wsypujemy cukier do smaku.
Ryż nakładamy na talerz posypujemy płatkami migdałowymi i suszoną żurawiną. Podajemy na ciepło od razu po przygotowaniu. POLECAM!!!
gusia1000