Sposób przygotowania:
Ryż z patelni z dodatkami
Przygotowujemy bulion z kostki(około litra). Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy ryż. Gdy już będzie miał złoty kolor dodajemy wcześniej przygotowany bulion z kostki(przy wlewaniu należy uważać bo bulion mocno "skacze" po patelni). Gotujemy do momentu, aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn. W międzyczasie dodajemy do ryżu pół startej marchewki. Gdyby płynu już nie było, a ryż byłby jeszcze twardy podlewamy wodą. Na drugiej patelni podsmażamy wcześniej obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy do niej mięso obrane z gotowanego kurczaka. Chwilę podsmażamy. Gdy ryż jest już gotowy dodajemy groszek z puszki, cebulę z kurczakiem, odrobinę sosu pieczarkowego oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Na koniec dodajemy trochę startego sera.