iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenny ryż z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wiosenny ryż z patelni polecam

 Wiosenny ryż z patelni

Składniki:

Wiosenny ryż z patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny ryż z patelni
Ryż biały lub brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tak samo robimy z ryżem dziki. Ugotowane ryże studzimy i mieszamy. Por kroimy w plasterki, marchewkę ścieramy na tarce. Kukurydzę i cieciorkę odcedzamy. Na patelni podsmażamy por ,dodajemy marchewkę i pokrojoną w plasterki cukinię , pod koniec dodajemy ryże. Mieszamy dodajemy cieciorkę i kukurydzę. Doprawiamy sosem sojowym , pieprzem i solą morską do smaku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.