Sposób przygotowania:
Ryż z patelni z cukinią i kiełbasą
Cukinie młoda dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cebule i czosnek obieramy z łupiny . Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Cebule kroimy w kosteczkę , czosnek siekamy. Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojona cukinię. Smażymy wszystko razem kilka minut. Doprawiamy solą morską , pieprzem i chilli. Następnie dodajemy sos słodki chilli i przecier pomidorowy. Mieszamy i podlewamy 1/2 szklanki gorącej wody. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryz . Mieszamy i chwilę gotujemy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Podajemy na ciepło.