Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Ryż po hiszpańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepyszne, pikantne nieco danie , ale polecam

Ryż po hiszpańsku

Składniki:

Ryż po hiszpańsku

 

  • 1 i 1/4 szkl. surowego ryżu
  • 1,5 szkl.wywaru z kurczaka
  • 400 ml pikantnych pomidorów z puszki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki chili
  • 3/4 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1 łyżka posiekanej cebuli dymki

Sposób przygotowania:

Ryż po hiszpańsku
W garnku połączyć wszystkie składniki, oprócz cebulki dymki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 25 minut. Masę wyłożyć na półmisek, przybrać posiekaną dymką i podawać. Do potrawy można dodać kawałki ugotowanego kurczaka.