Sposób przygotowania:
Ryż po kantońsku z krewetkami.
Ryż opłukać,a potem wrzucić na gotującą się wodę i gotować pod
przykryciem z 15-17 min.Dymkę umyć i posiekać,a krewetki umyć
i posolić.Ubić jajka na omlet,dodać sos sojowy oraz dymkę.Rozg-
-rzać olej i usmażyć cienki omlet.Gdy ostygnie,pokroić na kwadraty.Usmażyć krewetki z minutę,dodać groszek i nadal smażyć,mieszając.Wyjąć z patelni.Wlać olej na patelnię i usmażyć ryż,dodając pozostałe składniki.Wymieszać i podawać od razu.
przykryciem z 15-17 min.Dymkę umyć i posiekać,a krewetki umyć
i posolić.Ubić jajka na omlet,dodać sos sojowy oraz dymkę.Rozg-
-rzać olej i usmażyć cienki omlet.Gdy ostygnie,pokroić na kwadraty.Usmażyć krewetki z minutę,dodać groszek i nadal smażyć,mieszając.Wyjąć z patelni.Wlać olej na patelnię i usmażyć ryż,dodając pozostałe składniki.Wymieszać i podawać od razu.