Sposób przygotowania:
Ryż pod kołderką z sosu z kurczakiem
Filety kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w w przeciśniętym przez praskę czosnku. Oprószamy solą, pieprzem i mieszamy. Odstawiamy na ok 2 godz albo na dłużej.
Pieczarki jeśli konieczne obieramy i kroimy dowolnie. Wrzucamy na patelnię i dusimy do odparowania płynu. Dodajemy trochę masła i lekko rumienimy.
Przygotowane filety dodajemy do pieczarek, dodajemy też resztę masła i dusimy. (Można podlać trochę wodą). Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy śmietanę a gdy się zagotuje dorzucamy serki.
Doprawiamy do smaku i na koniec posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, osączamy i oprószamy pieprzem. Mieszamy i rozkładamy ryż na talerze.
Przykrywamy przygotowanym sosem z kurczakiem.
Pieczarki jeśli konieczne obieramy i kroimy dowolnie. Wrzucamy na patelnię i dusimy do odparowania płynu. Dodajemy trochę masła i lekko rumienimy.
Przygotowane filety dodajemy do pieczarek, dodajemy też resztę masła i dusimy. (Można podlać trochę wodą). Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy śmietanę a gdy się zagotuje dorzucamy serki.
Doprawiamy do smaku i na koniec posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, osączamy i oprószamy pieprzem. Mieszamy i rozkładamy ryż na talerze.
Przykrywamy przygotowanym sosem z kurczakiem.