LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ryż smażony 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Super, delikatne i szybkie.

Ryż smażony 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż smażony 4

 

  • ryż ugotowany na sypko 1 szklanka
  • masło 2 łyżki
  • wołowa kostka rosołowa 1/2
  • szczypiorek
  • ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Ryż smażony 4
Ugotowany ryż podsmażamy na maśle. Posypujemy rozkruszoną kostką rosołową. Nadal smażymy, mieszając. Umyty, osuszony szczypiorek drobno kroimy, posypujemy ryż, mieszamy. Żółty ser tarkujemy na grubych oczkach. Posypujemy smażony ryż. Smażymy pod przykryciem do rozpuszczenia sera. Wykładamy na talerze, dekorujemy.
Ryż smażony 4
Smażenie ugotowanego ryżu na sypko, na maśle.
Ryż smażony 4
Posypanie smażonego ryżu pokruszoną kostką rosołową.
Ryż smażony 4
Posypanie szczypiorkiem smażonego ryżu z kostką.
Ryż smażony 4
Posypanie smażonego ryżu startym serem żółtym.