Sposób przygotowania:
Ryż smażony po tajsku
Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć pokrojone w kosteczkę mięso, a następnie zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu usmażyć jajko na twardo i również zdjąć z patelni. Na pozostały tłuszcz wsypać ugotowany ryż i dodać sos sojowy. Pomidora sparzyć gorącą wodę, zdjąć z niego skórkę i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Do ryżu dodać pomidory, czosnek, mięso oraz pokrojone w kostkę usmażone jajko. Dodać ostrą paprykę oraz doprawić do smaku pieprzem i solą i wszystko wymieszać i chwilę razem podsmażać aby wszystkie smaki się połączyły. Podawać na ciepło od razu po przygotowaniu. Smacznego!!!