Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ryż smażony po tajsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mój ulubiony ryż smażony po tajsku

Ryż smażony po tajsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż smażony po tajsku

 

Sposób przygotowania:

Ryż smażony po tajsku
Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć pokrojone w kosteczkę mięso, a następnie zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu usmażyć jajko na twardo i również zdjąć z patelni. Na pozostały tłuszcz wsypać ugotowany ryż i dodać sos sojowy. Pomidora sparzyć gorącą wodę, zdjąć z niego skórkę i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Do ryżu dodać pomidory, czosnek, mięso oraz pokrojone w kostkę usmażone jajko. Dodać ostrą paprykę oraz doprawić do smaku pieprzem i solą i wszystko wymieszać i chwilę razem podsmażać aby wszystkie smaki się połączyły. Podawać na ciepło od razu po przygotowaniu. Smacznego!!!
Ryż smażony po tajsku
Ryż smażony po tajsku
Ryż smażony po tajsku
Ryż smażony po tajsku