Sposób przygotowania:
Ryż smażony z młodą marchewką i jajkiem
Jajka wbijamy do kubka i roztrzepujemy je za pomocą widelca- odstawiamy. Na odrobinie oleju przesmażamy przez 1 minutę pokrojoną w kostkę młodą marchewkę.
Do zeszklonej marchewki dodajemy posiekany por i groszek zielony i przesmażamy kolejne 3-4 minuty.
Po tym czasie na patelnie dodajemy ryż i smażmy około 2 minut. Ryż z warzywami przesuwamy na 1 stronę patelni a na drugą wylewamy roztrzepane jajka.
Smażymy 1 minutę po czym za pomocą drewnianej łopatki mieszamy, smażymy 1 minutę po czym łączymy je ze znajdującym się na drugiej połówce patelni ryżem z warzywami.
Ryż doprawiamy do smaku olejem sezamowym i sosem sojowym, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i serwujemy gorący, smacznego ; )
Do zeszklonej marchewki dodajemy posiekany por i groszek zielony i przesmażamy kolejne 3-4 minuty.
Po tym czasie na patelnie dodajemy ryż i smażmy około 2 minut. Ryż z warzywami przesuwamy na 1 stronę patelni a na drugą wylewamy roztrzepane jajka.
Smażymy 1 minutę po czym za pomocą drewnianej łopatki mieszamy, smażymy 1 minutę po czym łączymy je ze znajdującym się na drugiej połówce patelni ryżem z warzywami.
Ryż doprawiamy do smaku olejem sezamowym i sosem sojowym, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i serwujemy gorący, smacznego ; )