Sposób przygotowania:
Ryż z bambusem
1.Ugotować ryż na półtwardo
2.Posiekać pędy bambusa na cienkie paseczki
3.Ryż i pędy wymieszać
4.Przyprawić solą i cukrem, skropić sosem sojowy
5.Nałożyć do miseczek, miseczki „zamknąć” folią aluminiową, włożyć do naczynia z gorącą wodą (lub do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze) i zagrzać
6.Podgrzane danie doprawić octem ryżowym
2.Posiekać pędy bambusa na cienkie paseczki
3.Ryż i pędy wymieszać
4.Przyprawić solą i cukrem, skropić sosem sojowy
5.Nałożyć do miseczek, miseczki „zamknąć” folią aluminiową, włożyć do naczynia z gorącą wodą (lub do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze) i zagrzać
6.Podgrzane danie doprawić octem ryżowym