Sposób przygotowania:
Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami
1) Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Na patelni rozgrzewamy olej.
3) Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w nie za cienkie i nie za grube plasterki i wrzucamy na patelnię.
4) Boczek kroimy w kosteczkę i wrzucamy do pieczarek na patelnię.
5) Paprykę czerwoną i koperek myjemy. Paprykę kroimy w kosteczkę, koperek siekamy i wrzucamy na patelnię do reszty składników. Przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą himalajską. Podsmażamy.
6) Na koniec dodajemy ryż i kurkumę, wszystko ze sobą łączymy i możemy podawać.
2) Na patelni rozgrzewamy olej.
3) Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w nie za cienkie i nie za grube plasterki i wrzucamy na patelnię.
4) Boczek kroimy w kosteczkę i wrzucamy do pieczarek na patelnię.
5) Paprykę czerwoną i koperek myjemy. Paprykę kroimy w kosteczkę, koperek siekamy i wrzucamy na patelnię do reszty składników. Przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą himalajską. Podsmażamy.
6) Na koniec dodajemy ryż i kurkumę, wszystko ze sobą łączymy i możemy podawać.