Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami
Dynię obieramy, pozbawiamy pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Tak samo kroimy paprykę oraz boczek.
Na dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy boczek. Gdy będzie rumiany dodajemy ryż i chwilę smażymy. Wrzucamy paprykę i przesmażamy. Następnie dodajemy dynię. Mieszamy i wlewamy rosół.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ryżu. Przykrywamy na chwilę pokrywką, by ryż wchłoną płyn ( jeśli nadal jest).
Podajemy.
Na dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy boczek. Gdy będzie rumiany dodajemy ryż i chwilę smażymy. Wrzucamy paprykę i przesmażamy. Następnie dodajemy dynię. Mieszamy i wlewamy rosół.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ryżu. Przykrywamy na chwilę pokrywką, by ryż wchłoną płyn ( jeśli nadal jest).
Podajemy.