ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Ryż z drobiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny ryż często gości w moim domu

Ryż z drobiem

Składniki:

Ryż z drobiem

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 35 deko mięsa z udźca indyczego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła + odrobina do wysmarowania naczynia
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 pory
  • bułka tarta
  • sól, cukier, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż z drobiem
Pory oczyszczamy: odcinamy liście a białe części parzymy wrzącą wodą z dodatkiem odrobiny soli i cukru. Odcedzamy. Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mięso, smażymy aż się zabrązowi. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i wlewamy wywar z kostki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy ryż, na to mięso, potem przekrojone na połówki pory i kolejną warstwę ryżu. Posypujemy całośc tartą bułką i zapeiakmy ok 30 minut w piekarniku.

Tagi:

ryż mięso tarta