Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Ryż z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny deser ryżowy dla dzieci

Ryż z dżemem

Składniki:

Ryż z dżemem

 

  • 30 dag ryżu
  • szklanka mleka
  • 3 dag masłą
  • sól
  • 12 dag dżemu
  • 20 dag śmietany
  • 10 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Ryż z dżemem
Ryż wypłukać w gorącej wodzie, odcedzić, włożyć do wrzącej wody z mlekiem (po tyle samo) osolić, ugotować na sypko. Następnie wymieszać z cukrem i ostudzic. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Ryż podawać na zimno, polewając każdą porcję śmietaną i dżemem.

Tagi:

ryż