dreadwomen

dreadwomen

Kuchcik
[Przepisów: 1]

ryż z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

wyśmienity ryż z jabłkami podawać na ciepło polany śmietaną i posypany cynamonem

ryż z jabłkami

Składniki:

ryż z jabłkami

 

  • jabłka 1kg, ryż 3x100g, cukier, śmietana 20%, cynamon, cukier waniliowy, margaryna

Sposób przygotowania:

ryż z jabłkami
Ugotowany ryż podzielić na dwie części, jedną połowę włożyć do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego. Jabłka należy obrać i starkować na dużych oczkach, następnie dodać do nich łyżeczkę ewentualnie 2(jak ktoś lubi) cynamonu i cukier waniliowy(cały). Następnie odsączyć jabłka i położyć na pierwszej warstwie ryżu w naczyniu następnie położyć na jabłka drugą warstwę ryżu. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 180'C podgrzewać około 30min. W między czasie ubić śmietanę wraz z odrobiną cukru. Podawać na ciepło.