Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Ryż z jabłkami na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż z jabłkami to danie na szybko. Kiedy łakomczuszkom zachce się coś słodkiego to idealny pomysł. Słodki a jednocześnie syty. Przepyszne!

Ryż z jabłkami na słodko Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryż z jabłkami na słodko

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkami na słodko
Jabłka dokładnie myjemy, obieramy a na koniec kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy je na zimną patelnie. Powoli dodajemy około 0,5 szklanki cukru. Całość smażymy na średnim ogniu przez około 10 min cały czas mieszając. Do przesmażonych jabłek dodajemy 2 łyżki cynamonu. Smażymy przez 3 minuty na małym ogniu ciągle mieszając. Ryż gotujemy zgodnie wskazaniami na opakowaniu. Warto do ryżu dolać 50ml mleka na 0,5 l wody, sprawi to że ryż będzie bardziej puszysty. Przygotowany ryż dodajemy do jabłek. Całość należy wcześniej wymieszać a następnie podsmażyć przez około 2 minuty. Gotowe danie przekładamy do miseczek, a z wierzchu polewamy odrobiną śmietany. Dane gotowe, życzymy smacznego:)
Ryż z jabłkami na słodko
Jabłka obieramy, kroimy w dużą kostkę i wrzucamy na patelnię.
Ryż z jabłkami na słodko
Dodajemy około 0,5 szklanki cukru. Całość smażymy przez około 10 min często mieszając. Do przygotowanych jabłek dodajemy 2 łyżki cynamonu.
Ryż z jabłkami na słodko
Ryż dodajemy do przygotowanych wcześniej jabłek. Całość mieszamy i smażymy przez 2 minuty.