Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Ryż z kapustą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryż z kapustą i boczkiem

Ryż z kapustą i boczkiem

Składniki:

Ryż z kapustą i boczkiem

 

  • 1 główka kapusty, drobno posiekanej
  • 30 dag boczku, pokrojonego w kostkę
  • 12 dag ryżu długoziarnistego
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula, posiekana
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ryż z kapustą i boczkiem

Aby przygotować pyszny ryż z kapustą i boczkiem należy do kapusty dodać 2 łyżeczki soli i dusić do miękkości w garnku. Cebulę zeszklić na oleju, dodać boczek i podsmażyć razem. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Z miękką już kapustą wymieszać ryż, cebulę z boczkiem, koncentrat, przyprawić solą i pieprzem i podgrzewać jeszcze kilka minut.


Tagi:

ryż kapusta