kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Ryż z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka potrawa z ryżu dla każdego zaprcowanego

Ryż z mięsem

Składniki:

Ryż z mięsem

 

  • 300 g ryżu
  • 3 łyżki soku jabłkowego
  • puszka kukurydzy
  • 2 cebule
  • pół kg mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Ryż z mięsem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła, odcedzamy gdy jet sypki i odstawiamy na potem. cebulę kroimy w kotkę i dodajemy do niej mielone mięso, wszystko razem smażymy na oliwie, gdy cebula będzie już przyrumieniona, wszystko zalewamy sokiem jabłkowym i dodajemy do ryżu. Następnie z zalewy odsączamy kukurydzę i także dodajemy do ryżu, wszystko mieszamy i przyprawiamy jeszcze do smaku.

Tagi:

ryż mięso