Sposób przygotowania:
Ryż z mięsno-warzywną zasmażką
Ryż wysypujemy z torebek i wsypujemy do wcześniej w osolonej i gotującej się wodzie w dużym garnku. Gotujemy do czasu aż ryż napęcznieje i będzie miękki. Następnie odcedzamy Na patelnię wlewamy olej i wstawiamy na duży ogień i na rozgrzany olej dajemy wcześniej pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i smażymy ją do momentu zeszklenia. dodajemy następnie pokrojone w drobną kostkę paróweczki i również podsmażamy do zarumienienia się ich. Marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach i dodajemy do smażonych produktów. Wszystko razem jeszcze chwilkę podsmażamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryż nakładamy na talerz i dajemy gotowa już mięsno-warzywną zasmażkę. Dekorujemy 3 koktajlowymi pomidorkami.