iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z pieczarkami i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ryż z pieczarkami i groszkiem

Ryż z pieczarkami i groszkiem

Składniki:

Ryż z pieczarkami i groszkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami i groszkiem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka , mieszamy i odstawiamy. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule obieramy i siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy . Groszek odsączamy na sicie. Na patelni podsmażamy cebule z pieczarkami. Następnie dodajemy ryż -mieszamy. Następnie dodajemy tuńczyka i groszek. Mieszamy . Doprawiamy do smaku sola i pieprzem świeżo mielonym. Posypujemy posiekanym szczypiorem.

Tagi:

ryż groszek