Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ryż z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Brązowy ryż z tuńczykiem, porem, papryką i kukurydzą

Ryż z tuńczykiem                      Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Ryż z tuńczykiem
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pora umyć i pokroić w półplasterki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić ją w drobne paseczki. Kukurydzę oraz tuńczyka osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pora oraz paprykę i chwilkę razem podsmażać. Gdy warzywa zrobią się miękkie dodać ugotowany ryż oraz kukurydzę i wszystko razem chwilkę podsmażyć. Następnie dodać rozdrobnionego tuńczyka, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość jeszcze chwilkę razem podsmażać. Podawać na ciepło od razu po przygotowaniu.
Ryż z tuńczykiem
Ryż z tuńczykiem
Ryż z tuńczykiem
Ryż z tuńczykiem

Tagi:

sosy ryż