sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Ryż z warzywami i polędwicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super przepis na obiad lub uroczystą kolację. Porcja dla dwóch osób.

Ryż z warzywami i polędwicą

Składniki:

Ryż z warzywami i polędwicą

 

  • cebula
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • 2 łyżki oleju
  • 4 pomidory
  • szklanka ryżu
  • s 2 szklanki bulionu z kostki
  • tymianek
  • mięso:
  • 200 g polędwicy ( wołowa lub wieprzowa)
  • czarny pieprz
  • łyżka oleju
  • natka pietruszki posiekana

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami i polędwicą
Cebulę i strąki papryki pokroić w paski i dusić 2 minuty w oleju. Pomidory zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie. obrać i pokroić. Dodać do cebuli ryż, bulion i tymianek, włożyć plasterki pomidorów i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso pokroić w paseczki, oprószyć pieprzem i szybko usmażyć na oleju. Ułożyć na talerzach wraz z ugotowanym ryżem i posypać natką pietruszki. Smacznego!

Tagi:

ryż mięso