pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Ryż z warzywami - ze studenckiej kuchni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z mojego zeszytu - wykorzystywany często w czasach studenckich, kiedy trzeba było szybko i tanio zjeść :)

Ryż z warzywami - ze studenckiej kuchni

Składniki:

Ryż z warzywami - ze studenckiej kuchni

 

  • Przepis na 1-2 porcje:

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami - ze studenckiej kuchni
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jajko myjemy i oddzielamy białko od żółtka. Myjemy pierś z kurczaka. Kroimy na małe kawałki. Fileta moczymy tylko w białku. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Podobnie robimy z czerwoną papryką - myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy paprykę z pieczarkami. Po kilku minutach na patelnię dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. Doprawiamy vegetą i solą czosnkową. Mieszamy. Dodajemy ugotowany ryż. Ponownie mieszamy. Na koniec doprawiamy odrobiną kurkumy.