jola123

jola123

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Ryż z żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mięsko dusimy pod przykryciem w różnych przyprawach i wodzie do miękkości, gotujemy ryż w osolonej wodzie.Z wywaru mięsa robimy sos.

Ryż z żeberkami

Składniki:

Ryż z żeberkami

 

  • ryż w saszetkach
  • pół kilograma żeberek lub kości wieprzowych
  • kostki rosołowe
  • do sosu:
  • łyzka mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • pół szklanki wody
  • przyprawy:
  • sól, pieprz, ja dodaję też przypawę do mięsa wieprzowego,maggi i inne jakie mam:)

Sposób przygotowania:

Ryż z żeberkami
Mięso dusimy pod przykryciem z różnymi przyprawami (można również zrobić to w piekarniku zamiast wody -mięso włożyć do folii do pieczenia wraz z przyprawami). Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, wyłożyć go odcedzając. W wywarze zrobić sos, wrzucić mięso, wymieszać. Wylać na ryż. Można dodać sałatkę lub mizerię-przepyszne!:-)