mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Ryżowa sałatka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybka prosta sałatka z tuńczykiem na kolację albo obiad :-)

Ryżowa sałatka cytrynowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryżowa sałatka cytrynowa

 

 

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa sałatka cytrynowa
Ryż płuczę i gotuję w osolonym wrzątku. W proporcji 2:1 wody do ryżu. Po ugotowaniu studzę. Dodaje do ryżu sok z połówki cytryny i oliwę. Wykładam na talerz. Na środek ryżu układam tuńczyka odsączonego z oleju. Paprykę myję, i kroję w kostkę. Układam zieloną i czerwoną. Winogrono myję i też układam na przemian z oliwkami. Talerz dekoruję ćwiartkami cytryny. Smacznego
Ryżowa sałatka cytrynowa
Ryż gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie
Ryżowa sałatka cytrynowa
Wykładamy tuńczyka na środek talerza z ryżem
Ryżowa sałatka cytrynowa
Kroimy papryki w kostkę i układamy winogrono