Sposób przygotowania:
Ryżowe conieco
Na suchej patelni uprażyć migdały, do momentu, aż zaczną wydzielać aromat, zdjąć z ognia, ostudzić. Wafle ryżowe drobno pokruszyć, wymieszać z migdałami, żurawiną i wiórkami kokosowymi. Mleko skondensowane podgrzać i dodać do niego połamaną białą czekoladę. Całość podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Masę czekoladową wymieszać dokładnie ze suchymi składnikami. Wlać brandy i jeszcze raz dobrze wymieszać. Prostokątną blachę wyłożyć folią spożywczą. Przygotowaną masę rozprowadzić równo na blasze, przykryć folią spożywczą i lekko spłaszczyć. Wstawić na noc do lodówki. Zastygnięty placek, wyjąć z formy, usunąć folię i pokroić na prostokąty (2x4 cm). Ciastka można otoczyć we wiórkach kokosowych i odstawić na 12 godz. do wysuszenia. Po tym czasie ułożyć ciastka w szczelne pudełka, przechowywać w chłodnym miejscu (nie w lodówce).
czekoladka_m