Sposób przygotowania:
Kotlety mięsno - ryżowe
Mięso mielone przekładamy do dużej miski. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebule, obrany i pokrojony drobno czosnek oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną a także przyprawy.
Ryż gotujemy na sypko. Po ugotowaniu i odsączeniu dodajemy go do masy mięsnej. Do masy mięsnej dodajemy jajko, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.
Ryż gotujemy na sypko. Po ugotowaniu i odsączeniu dodajemy go do masy mięsnej. Do masy mięsnej dodajemy jajko, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.
gusia1000