gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ryżowe "pagórki"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane ryżowe pagórki podaję moim dzieciom jako przekąskę na deser, bardzo je lubią. Polecam.

Ryżowe "pagórki" Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryżowe "pagórki"

 

  • ok. 200 gram krówek
  • 1/2 opakowania ryżu preparowanego
  • 2-3 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Ryżowe "pagórki"
Krówki odwijamy z papierków i przekładamy je do miski. Wlewamy mleko i mieszając topimy krówki w kąpieli wodnej. Do masy krówkowej wsypujemy ryż preparowany.

Wszystko razem dokładnie mieszamy. Masę nabieramy łyżką i układamy na talerzu formując pagórki. Odstawiamy na godzinę, aż masa wyschnie.

Podajemy na deser.
Ryżowe "pagórki"
Krówki topimy z mlekiem w kąpieli wodnej.
Ryżowe "pagórki"
Ryż preparowany wsypujemy do masy krówkowej.
Ryżowe "pagórki"
Masę krówkową mieszamy z ryżem preparowaym.
Ryżowe "pagórki"
Z przygotowanej masy i ryży formujemy pagórki.