Sposób przygotowania:
Szyszki czekoladowe z śliwką
Śliwki myjemy, delikatnie nacinamy i wyciągamy pestkę jak najmniej inwazyjnie aby śliwka zachowała swój kształt. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i whisky. Gdy całość będzie jednolita układamy na patelni śliwki, wkładamy między nie listki laurowe i potrząsając patelnią karmelizujemy je na bardzo małym ogniu aż staną się szkliste ale nie za długo, żeby się nie rozpadły. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy posiekane orzechy oraz tyle ryżu preparowanego aby był dokładnie pokryty czekolada ale nie pozostała „luźna“ czekolada. Masę studzimy. Na rękę zakładamy woreczek śniadaniowy i nakładamy nieco masy czekoladowej z ryżem. Na środku układamy śliwkę i formujemy szyszkę tak aby śliwka została w środku. Chłodzimy w lodówce. Aby uformować szyszki masa nie może być za ciepła ani zbyt chłodna. Najlepiej sprawdzać ją co kilka minut i formować szyszki kiedy będzie zimna ale jeszcze kleista.