Sposób przygotowania:
Szyszki z kandyzowanym ananasem
Krówki pozbawiamy opakowań.
Kandyzowanego ananasa kroimy na małe kawałki wielkości mniej więcej przypominające ryż preparowany.
Margarynę kroimy na mniejsze kawałki, które wrzucamy do wysokiego garnka i stawiamy na "wolnym" ogniu. Gdy się rozpuści wrzucamy do garnka rozpakowane krówki i dodajemy kakao. Całość mieszamy, aż krówki się rozpuszczą. Gdy to nastąpi, zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy ryż oraz pokrojonego ananasa i dokładnie mieszamy tak, by wszystko było pokryte masą.
Z powstałej masy formujemy szyszki.
Gotowe szyszki układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy na kilka minut do lodówki, by stężały. Potem można już zajadać:)
Uwaga!!!Masa jest bardzo gorąca. Lepiej trzymać ja z daleka od maluchów, bo mogą się paskudnie poparzyć jak zaczną podkradać.
Kandyzowanego ananasa kroimy na małe kawałki wielkości mniej więcej przypominające ryż preparowany.
Margarynę kroimy na mniejsze kawałki, które wrzucamy do wysokiego garnka i stawiamy na "wolnym" ogniu. Gdy się rozpuści wrzucamy do garnka rozpakowane krówki i dodajemy kakao. Całość mieszamy, aż krówki się rozpuszczą. Gdy to nastąpi, zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy ryż oraz pokrojonego ananasa i dokładnie mieszamy tak, by wszystko było pokryte masą.
Z powstałej masy formujemy szyszki.
Gotowe szyszki układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy na kilka minut do lodówki, by stężały. Potem można już zajadać:)
Uwaga!!!Masa jest bardzo gorąca. Lepiej trzymać ja z daleka od maluchów, bo mogą się paskudnie poparzyć jak zaczną podkradać.
zbysiowa
misia5
O tak :)