kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1070]

Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kotlety mięsno -ryżowe z dodatkiem szczypiorku. Polecam na obiad z ziemniaczkami i surówką.

Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem
Czosnek i cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.

Do miski wkładamy lekko ciepły ryż, mięso mielone i pozostałe składniki, doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy zgrabne kotlety i lekko panierujemy w bułce tartej.

Smażymy z obu stron na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.

Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem
Umyty i osuszony szczypiorek kroimy na drobno.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem
Na rozgrzanym oleju przesmażoną pokrojoną cebulę z czosnkiem.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem
Do miski wkładamy wszystkie składniki na kotlety i mieszamy.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem
Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.