Sposób przygotowania:
Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem
Czosnek i cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Do miski wkładamy lekko ciepły ryż, mięso mielone i pozostałe składniki, doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy zgrabne kotlety i lekko panierujemy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Do miski wkładamy lekko ciepły ryż, mięso mielone i pozostałe składniki, doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy zgrabne kotlety i lekko panierujemy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.