Sposób przygotowania:
Ryżowy deser z truskawkamiETAP 1:
Mleko zagotować z cukrem i masłem do gotującego się mleka wsypać płatki ryżowe i mieszając gotować do zgęstnienia na koniec masę zmiksować i dodać wiórki kokosowe.
ETAP 2:
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć herbatniki
ETAP 3:
następnie wylać ciepłą masę ryżową i przestudzić.
ETAP 4:
Kiedy masa przestygnie na wierzchu ułożyć truskawki pokrojone w plasterki i zalać gęstniejącą galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić do zastygnięcia galaretki.
Magdalena88
niezły kąsek
iziona
To ja powiem tak :) gdybym nie widziała kto to komentuje to pomyślałabym mój mąż bo ma identyczne podejście do ryżu :) Tego też nawet nie spróbował, ale ja lubię te papki :) , a w tej wersji mi niesamowicie smakował :)
iziona
ale nadal jest to ryż na mleku :)