landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

ryżuk

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życzę smacznego.....

ryżuk

Składniki:

ryżuk

 

 

Sposób przygotowania:

ryżuk
Na początek ryż ugotować w 10 szkl wody.Potem jabłka dobrze umyć nastepnie obrać, zetrzeć na tarce. Do startych jabłek dodać cukier i cynamon, wszystko dokładnie wymieszać. W przygotowanym naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę z połowy ryżu posypać 4 łyżeczkami cukru waniliowego, na to wyłożyć połowę startych jabłek, następnie na to drugą połowę ryżu,potem znów posypać pozostałą resztą cukru waniliowego i wyłożyć drugą połowę jabłek. Piec 45 min w temp. 190 stopni. Najlepiej smakuje chłodne poniewaz wg mnie ma bardziej wyrazisty smak.